1. THÔNG BÁO TUYỂN ADMIN DIỄN ĐÀN 2013
  Tìm kiếm nhà trọ - Ở ghép
  THÔNG BÁO BÁN ÁO SPKT.NET CHO THÀNH VIÊN DIỄN ĐÀN


  HÃY TÌM KIẾM Ở ĐÂY TRƯỚC KHI ĐẶT CÂU HỎI
  {xen:phrase loading}

[MF] Shaun The Sheep

Thảo luận trong 'Download Movie' bắt đầu bởi chipchipsky, 27 Tháng sáu 2010.

 1. chipchipsky Chip Còi^^!

  Số bài viết: 1,229
  Đã được thích: 2
  Điểm thành tích: 38
  Hình ảnh chú cừu Shaun thông minh trong series phim hoạt hình "Shaun The Sheep" làm theo công nghệ stop-motion đã không còn xa lạ với nhiều người.  Shaun the Sheep lần đầu xuất hiện trên sóng truyền hình là vào năm 1995 trong bộ phim A Close Shave cùng với nhân vật Wallace và chú chó Gromit. Tuy chỉ lộ mặt đúng bốn phút nhưng cừu Shaun kháu khỉnh đã nhanh chóng chiếm được cảm tình của công chúng Anh. Và cũng từ đó, Shaun đã có hẳn cho mình một TV show riêng trên đài BBC do studio Aardman sản xuất.

  [IMG]

  40 tập phim của Shaun the Sheep là những cuộc phiêu lưu, nghịch phá, rong đuổi của Shaun và đàn cừu trên đồng cỏ của nông trại. Do sở hữu lượng IQ cao hơn cả người thường và bộ óc hiếu kỳ của một đứa trẻ lên ba, nên đôi khi, Shaun trở thành kẻ giật dây cho nhiều âm mưu “đập phá” hoành tráng như: đặt bánh pizza, đào hồ bơi, biến kho thóc thành sàn nhảy… Và xuyên suốt hành trình “tội ác” còn có sự đóng góp đáng kể của: Shirley, một cô cừu béo có thể ăn bất cứ thứ gì; Timmy, một bé cừu dễ thương và Bitzer, chú chó chăn cừu rất biết cư xử.

  [IMG]

  Mỗi tập phim của Shaun the Sheep bắt đầu từ một ý tưởng. Từ ý tưởng này, những nhà biên kịch sẽ ngồi lại, cùng bàn bạc và viết nên một câu chuyện hoàn chỉnh. Rồi quy trình ấy lại chuyền qua tay các họa sĩ, họ sẽ phác họa nội dung lên giấy vẽ để từ đó, những nhà làm phim có thể hiểu được câu chuyện mà thiết kế khung cảnh, động tác, kỹ xảo, bố trí góc máy cho phù hợp.

  [IMG]

  “Đồng cỏ” của trang trại thực chất là một tấm nỉ được sơn xanh và phủ bóng nhằm tạo chiều sâu. Bên trên nó còn được gắn thêm chi chít những bụi cỏ nhỏ và hoa cúc giả. Sau đó, nó được trải lên một chiếc bàn thép sao cho đủ rộng để các nhà làm phim có thể bố trí linh hoạt máy quay. Cuối cùng, họ sẽ dùng nam châm để cố định cho Shaun và những nhân vật khác. Cây cối, nhà cửa, kho thóc cũng dần dần được sắp xếp trên “đồng cỏ”.

  [IMG]

  [IMG]

  Để đem lại sức sống cho dàn cast dễ thương của Shaun the Sheep, trước hết, những nhà tạo hình phải đúc các chú cừu của mình trong khuôn. Tiếp theo đó, họ bọc phần thân đã được đúc bằng lông cừu thật, gắn thêm bốn bàn chân và cuối cùng là chiếc đầu rất nhẵn. Ngoài đàn cừu có đủ bốn chân, nhà sản xuất còn có thêm một đàn cừu hai chân để phục vụ cho những cảnh quay cần thiết. Nét mặt vui vẻ, giận dữ, buồn chán của từng nhân vật sau đó được các họa sĩ điều chỉnh tùy theo yêu cầu của kịch bản.

  [IMG]

  Những chuyên viên thiết kế bối cảnh phải tỉ mẩn khâu vá, đóng ghép nên những dụng cụ nhỏ xíu từ chiếc bàn ảo thuật, khăn tắm… cho đến đồ chơi của bé cừu Timmy. Chuyên viên thiết kế Helen Javes tâm sự: “Mọi thứ đều được làm bằng tay nên chúng rất tinh xảo. Thậm chí, bộ chân bàn tí hon cũng được đẽo bằng tay để có kích thước thật chính xác.” Nhưng đừng nghĩ công việc của họ tuy nhỏ mà dễ dàng: đứt da vì dao lam, phỏng tay vì keo nóng là rủi ro hàng ngày mà bộ phận này phải chấp nhận.

  [IMG]


  [IMG]

  Cặp mắt của đàn cừu được khoét những lỗ đủ nhỏ để khán giả không nhận ra và đủ lớn để các họa sĩ có thể dùng một cây kim di chuyển ánh nhìn của chúng lên trên, xuống dưới, sang trái, sang phải. Các nghệ thuật gia tài ba này còn chuẩn bị hẳn cho mình một bộ sưu tầm lông mi cừu để sử dụng cho trường hợp chúng cần chớp mắt, hoa mắt hay nhắm mắt. Bởi vì đàn cừu không hề trò chuyện nên nét mặt của chúng là công cụ biểu lộ cảm xúc duy nhất.

  [IMG]

  Rất nhiều họa sĩ thiết kế đã bắt tay vào thực hiện seri Shaun the Sheep ngay sau khi hoàn thành bộ phim hoạt hình từng đoạt giải Oscar, Wallace and Gromit: the Curse of the Were-rabbit. Một số nhân vật trong bộ phim này cũng lộ diện liên tục ở Shaun the Sheep dưới vai trò khách mời. Đối với khán giả, đó là một điểm cộng thú vị, nhưng đối với các họa sĩ, đó lại là những chuỗi ngày làm việc không ngừng nghỉ.

  Khi hết hạn sử dụng, con cừu, hoặc một bộ phận của con cừu, sẽ được bỏ vào khay và đặt trên dãy kệ nằm sâu dưới hệ thống kho hàng rối rắm của studio Aardman. Tại đây, họa sĩ thiết kế có thể tìm thấy những mẫu chân thừa, thậm chí là một vài lọn lông cừu, cho Shaun.

  [IMG]

  [IMG]

  Chú chó Bitzer là một nhân vật được làm nên từ một chút bộ phận này và một chút bộ phận kia. Sau đó, chú ta được sơn vàng để tạo độ tương phản với đàn cừu. Bitzer chưa bao giờ nằm trong top những nhân vật dễ thiết kế của studio. Chú ta có rất nhiều cảnh hành động nhưng lại thiếu các dáng vẻ cần thiết để thực hiện. Đôi khi, lớp vỏ silicone của Bitzer còn bị nứt ra vì phải liến thoắng thay đổi cử động. Nhiệm vụ của Bitzer là giữ trật tự cho đàn cừu nhưng thi thoảng, chú ta cũng bị lôi vào những trò nghịch phá của Shaun.

  [IMG]

  [IMG]

  [IMG]

  [IMG]

  Ngoài mấy tiếng “beeee” từ đàn cừu, “gâu… gâu…” từ Bitzer và “hừm…” từ người nông dân, thì Shaun the Sheep là một seri phim tĩnh. Trong khi Wallace and Gromit, bộ phim đồng thể loại, được lồng tiếng cẩn thận thì Shaun the Sheep không nhận được sự xa xỉ đó. Tuy nhiên, lồng tiếng theo nhép miệng của nhân vật là một trong những giai đoạn tốn thời gian nhất của ngành hoạt họa và Shaun the Sheep đốt cháy được quá trình đó.

  [IMG]

  [IMG]


  [IMG]

  Những nhân vật trong Shaun the Sheep di chuyển 25 lần mỗi giây. Điều này có nghĩa là họa sĩ thiết kế phải thay đổi bối cảnh 1500 lần mới có được 1 phút phim. Và họ chỉ có thể làm trung bình 7 giây phim mỗi ngày. Nghe đúng là chẳng nhiều nhặn gì, nhưng nếu ta so sánh với hai bộ phim Wallace and Gromit Chicken Run, ta sẽ thấy đội ngủ sản xuất của Shaun the Sheep làm việc với tốc độ chóng mặt: Wallace and Gromit một ngày làm được 3 giây, còn Chicken Run thì đạt 2 giây một ngày đã được xem là thành công.

  [IMG]

  [IMG]

  [IMG]

  [IMG]

  [IMG]

  [IMG]

  [IMG]

  Bộ phim Shaun The Sheep hiện vẫn đang được chiếu hàng tuần trên kênh Disney.


 2. chipchipsky Chip Còi^^!

  Số bài viết: 1,229
  Đã được thích: 2
  Điểm thành tích: 38
  [IMG]

  Shaun The Sheep [Part 1 - Soccer]
  Shaun is a sheep who does not follow the flock. Inquisitive, imaginative and mischievous, his lively personality marks him out from the other sheep in his field. His fun-loving, maverick nature is forever leading him into tricky situations, but he usually proves resourceful enough to come out on top.

  Shaun The Sheep [Part 2 - Bath Time]
  The flock refuse to have a wash in the freezing sheep dip, so Shaun goes on a commando raid to hi-jack the hot water from the Farmer’s bath tub.

  Shaun The Sheep [Part 3 - Shape Up With Shaun]
  Shirley The Sheep has put on even more weight than usual, so Shaun decides to help her get in shape with a rigorous exercise regime.

  Shaun The Sheep [Part 4 - Timmy in a Tizzy]
  When the Farmer takes Timmy’s favourite sheep-dolly, the little lamb won’t stop crying. So Shaun rallies the flock to get it back from Pidsley, the farm cat!

  Shaun The Sheep [Part 5 - Scrumping]
  Shaun’s attempts to get his hands on some apples from a tree overhanging the Naughty Pigs’ yard soon escalates into all-out war between sheep and pigs.

  Shaun The Sheep [Part 6 - Still Life]
  The Farmer takes up oil painting and is determined to paint a masterpiece. But when his back is turned, Shaun co. decide to have a go.

  Shaun The Sheep [Part 7 - Mower Mouth]
  A pesky goat is tethered in the sheep’s field, and threatens to eat all their grass. When it breaks free, Shaun is taken on a ski-ing trip all round the farm.

  Shaun The Sheep [Part 8 - Take Away]
  The tempting aroma of the Farmer’s takeaway inspires Shaun and his pals to go on a mission to the local pizzeria, disguised as a human.

  Shaun The Sheep [Part 9 - The Bull]
  When a bull wanders into the sheep’s field, Shaun finds out it’s a bad idea to make him ‘see red’. But then the Naughty Pigs pour some red paint into the sheep dip…

  Shaun The Sheep [Part 10 - Saturday Night Shaun]
  Shaun finds the Farmer’s old record player on the dump and organises a rave in the barn. But trouble looms when the Naughty Pigs gate-crash the party…

  Shaun The Sheep [Part 11 - The Kit]
  The flock think they’re in for fun when a kite blows into their field. But it gets stuck in a tree, so it’s up to Shaun to find a way to get it down.

  Shaun The Sheep [Part 12 - Little Sheep of Horrors]
  Intrigued by a horror film on TV, Timmy wanders into the farmhouse late one night. Shaun’s rescue mission convinces the Farmer that the place is haunted.

  Shaun The Sheep [Part 13 - Buzz off Bees]
  The sheep discover a mysterious buzzing object in their field. Shaun investigates and finds it’s full of bees, who make the flock’s life a misery.

  Shaun The Sheep [Part 14 - Fleeced]
  The Farmer decides it’s time to give the flock a shearing. But when they see his first attempt, Shaun and co. plan their escape.

  Shaun The Sheep [Part 15 - Shaun shoots the sheep]
  Shaun finds a camera which some ramblers have dropped, and sets about taking snapshots of the flock – but Bitzer is soon on the trail of the missing camera…

  Shaun The Sheep [Part 16 - Big top Timmy]
  A circus sets up in a nearby field, and a spellbound Timmy wanders off to investigate. Can Shaun rescue him before the Farmer notices he’s gone?

  Shaun The Sheep [Part 17 - Fetching]
  Bitzer falls in love with a she-dog from the local camp site. But when the flock create havoc in the farmhouse, Shaun has to get the sheepdog’s mind back on his job.

  Shaun The Sheep [Part 18 - Mountains out of Molehills]
  The flock are enjoying a boogie when a freshly-dug molehill interrupts their fun. Shaun has to resort to ever more extreme attempts to get rid of the pesky mole.

  Shaun The Sheep [Part 19 - Whos's the Mummy]
  Shaun comes across some newly-hatched chicks who think that he is their mum. He soon tires of the little pests and is determined to get rid of them, but how?

  Shaun The Sheep [Part 20 - Things that go bump in the night]
  One dark and stormy night the flock are unable to sleep. Shaun investigates a series of sinister events only to discover who is really scaring the sheep.

  Shaun The Sheep [Part 21 - Troublesome Tractor]
  The tractor seems to be ready for the scrap heap and the farmer wishes he could afford to buy a new one. So the sheep start it up.

  Shaun The Sheep [Part 22 - Hiccups]
  Shirley drinks Bitzer's lemonade too fast and gets the hiccups. Shaun tries to help with all the usual tricks, and the usual results.

  Shaun The Sheep [Part 23 - Bitzer Puts His Foot In It]
  The farmer has Bitzer guard some freshly laid concrete - but Shaun and the flock treat it as a Walk of Fame/The farmer inspects the lawn with a metal detector. When Shaun and Bitzer try it, they discover a metallic threat behind a hedge.

  Shaun The Sheep [Part 24 - Heavy Metal Shaun]
  The farmer has Bitzer guard some freshly laid concrete - but Shaun and the flock treat it as a Walk of Fame/The farmer inspects the lawn with a metal detector. When Shaun and Bitzer try it, they discover a metallic threat behind a hedge.

  Shaun The Sheep [Part 25 - Sheep on the Loose]
  Nearly all the sheep take the bus to the funfair. Shaun and Shirley must convince the Farmer that the flock is out to pasture./The sheep use the farmer's clotheshorse as a merry-go-round - the garments get dirty and have to be washed before the farmer returns.

  Shaun The Sheep [Part 26 - Washday]
  Nearly all the sheep take the bus to the funfair. Shaun and Shirley must convince the Farmer that the flock is out to pasture./The sheep use the farmer's clotheshorse as a merry-go-round - the garments get dirty and have to be washed before the farmer returns.

  Shaun The Sheep [Part 27 - Tooth Fairy]
  Bitzer get a terrible tooth pain. Shaun takes the job as dentist but does not succeed. After a successful extraction at the vet Bitzer hope the Tooth Fairy will give him a coin.

  Shaun The Sheep [Part 28 - Camping Chaos]
  An unfriendly camper sets up his tent in the sheep's field. When he goes off exploring, Shaun and the Flock decide to do some exploring of their own.

  Shaun The Sheep [Part 29 - Save The Tree]
  The Farmer wants to turn the tree in Shaun's field into firewood. So the Flock must take desperate measures to stop their beloved tree getting the chop.

  Shaun The Sheep [Part 30 - Shaun The Farmer]
  The Farmer is sick in bed, so, with Bitzer playing nurse-maid, it's down to Shaun to handle the daily chores around the farm - with disastrous results.

  Shaun The Sheep [Part 31 - Sheepwalking]
  It is a peaceful night at the farm, until Shaun starts to walk in his sleep. The Flock cannot resist their natural instinct to follow, and chaos soon ensues.

  Shaun The Sheep [Part 32 - The Farmer's Niece]
  When the Farmer's Niece comes to stay, Shaun and Bitzer soon discover she isn't as cute and adorable as she seems.

  Shaun The Sheep [Part 33 - Stick With Me]
  Bitzer glues the Farmer's broken glasses back together - but when the Flock get their hooves on the tube of glue, things start to get very sticky.

  Shaun The Sheep [Part 34 - If You Can't Stand The Heat]
  It is a scorching hot day, and the Flock is desperate to cool down in the Sheep Dip. There's only one thing in their way: the sun-bathing Farmer!

  Shaun The Sheep [Part 35 - Tidy Up]
  The sheep's field is in a mess, and the Farmer tells Bitzer to clean it up - but he makes the mistake of getting Shaun and company to help.

  Shaun The Sheep [Part 36 - The Visitor]
  When a strange space craft crash-lands on the farm, Shaun and co. help its little green occupant get air-borne again.

  Shaun The Sheep [Part 37 - Helping Hound]
  The Farmer decides to get a robotic sheep-dog, but when it turns out to be even stricter than Bitzer, Shaun decides it has to go.

  Shaun The Sheep [Part 38 - Snore-Worn Shaun]
  Shirley's snoring is keeping the flock awake, so Shaun decides that the only way to get a peaceful night's sleep is to get her out of the barn.

  Shaun The Sheep [Part 39 - Abracadabra]
  When the Farmer decides to throw out his magic set, Shaun decides to put on a show - but things get out of hand when the flock start disappearing!

  Shaun The Sheep [Part 40 - Shaun Encounters]
  Two alien kids land at the farm one night and run riot. Can Shaun and Bitzer stop them before they wake the Farmer?


  Link

  Mã:
  http://www.mediafire.com/?sharekey=03509f02dda5a0a0ab1eab3e9fa335ca027690dd11290e18
 3. chipchipsky Chip Còi^^!

  Số bài viết: 1,229
  Đã được thích: 2
  Điểm thành tích: 38
 4. chipchipsky Chip Còi^^!

  Số bài viết: 1,229
  Đã được thích: 2
  Điểm thành tích: 38
  Shaun The Sheep (Season 03)
  Mã:
  01 - Double Trouble
  [URL]http://www.mediafire.com/?sc1ljm1cmii[/URL]
  
  02 - Draw The Line
  [URL]http://www.mediafire.com/?ltdvbdmyqff[/URL]
  
  03 - Sheepless Nights
  [URL]http://www.mediafire.com/?wgmdcknz5dy[/URL]
  
  04 - Spring Lamb
  [URL]http://www.mediafire.com/?8sbg2j9jddw[/URL]
  
  05 - Strictly No Dancing
  [URL]http://www.mediafire.com/?ipy3u3m1wvy[/URL]
  
  06 - Who's The Caddy ?
  [URL]http://www.mediafire.com/?xtmvw2jxv8d[/URL]
  
  07 - Hair Today, Gone Tomorrow
  [URL]http://www.mediafire.com/?mbuofxlpkmz[/URL]
  
  08 - Bagpipe Buddy
  [URL]http://www.mediafire.com/?ny2zx2jxci7[/URL]
  
  09 - Supersize Timmy
  [URL]http://www.mediafire.com/?4mlxzkbfldn[/URL]
  
  10 - Lock Out
  [URL]http://www.mediafire.com/?hwzixxyzadg[/URL]
  
  11 - Cheetah Cheater
  [URL]http://www.mediafire.com/?uulgyx2yzww[/URL]
  
  12 -Ewe've been Framed
  [URL]http://www.mediafire.com/?pae5y2n2i1i[/URL]
  
  13 - Bitzer's New Hat
  [URL]http://www.mediafire.com/?sawieyhtwzv[/URL]
  
  14 - Hide and Squeak
  [URL]http://www.mediafire.com/?rjfntywdcyt[/URL]
  
  15 - Frantic Romantic
  [URL]http://www.mediafire.com/?w3yxljmim53[/URL]
  
  16 - Everything Must Go 
  [URL]http://www.mediafire.com/?zyxjmobmzyx[/URL]
  
  17 - Party Animals
  [URL]http://www.mediafire.com/?xvo343bt7dw[/URL]
  
  18 - Cat Got Your Brain ?
  [URL]http://www.mediafire.com/?lfn4dlflbld[/URL]
  
  19 - Two's Company
  [URL]http://www.mediafire.com/?vjgmymqbedx[/URL]
  
  20 - In The Doghouse
  [URL]http://www.mediafire.com/?wowmtdgvkmm[/URL]
  

Chia sẻ trang này